Néha azért nem árt figyelni a hírekre

Megmondom őszintén én az a fajta ember vagyok, akinek már tele van a hócipője a médiával. Egyszerűen csömöröm van abból a sok-sok egymásnak ellentmondó cikkel, ami szembejön velem, ezért már egy jó ideje tudatosan szűröm őket, főleg, amióta beköszöntött a pandémia és csak a negativizmus árad mindenkiből. Nagyon sok ismerősömet megviselte a leállás, vagy az, hogy elvesztette ez miatt a munkáját, egyik barátomat még annál is inkább. Petinek mindig is voltak gondjai az alkohollal, de alapvetően amikor teljesíteni kellett, mindig helytállt. Az utóbbi egy évben viszont annyira rácsúszott a piára, hogy eldöntöttük, hogy szervezünk neki egy közbelépést. Utána ő is belátta, hogy segítségre van szüksége és együtt kezdtünk el rehabilitációs központok után nézni.

Emlékeztem, hogy valamikor hallottam egy helyről, ahol olyan emberek dolgoznak, akik maguk is megjárták ezt az utat, és most addiktológiai konzultánsként dolgoznak. Be is írtam a közvetkező kereső szavakat a Google-ba: “Addiktológiai konzultánsok | Addiktológus magánrendelés tapasztalati munkatársak” elsőként dobta ki a felepulok.hu oldalát, ami már első blikkre nagyon megtetszett. 8 fő várja a gyógyulni vágyókat, ebből pedig 6-an valóban alkoholisták voltak.

Aki szeretné a háttértörténetet, az látogasson el a felepulok.hu oldalára, ahol egy nagyon szívszorító és egyben tanulságot családi történetet ismerhet meg, szinte kendőzetlenül.

Ebben a központban, egy 28 napos bentlakásos programot alkalmaznak, ami a Minnesota modellen alapul. Ezt a módszert már egészen az 50-es évek óta alkalmazzák, és meglehetősen hatékonynak bizonyul. Ide Magyarországra csak a rendszerváltás után érkezett meg, de az elmúlt 30 évben egyre jobban elterjedt. Ennek a modellnek az egyik alapköve, hogy az alkoholizmust nem más pszichés betegség mellékhatásaként kezeli, hanem egy olyan gyógyíthatatlan betegséget, amin élethosszig kell dolgozni, hogy tünetmentes maradjon, ezért mondják itt legtöbben, hogy “józanodnak”. Úgy gondolom, ebben van némi ráció, hiszen aki nem tud ebben kontrollt tartani, annak valóban inkább a teljes absztinenciát kell választania.

Ha Te is úgy érzed, hogy neked, vagy valamelyik szerettednek szükség lenne segítségre és jó addiktológus konzultánsokat és addiktológus magánrendelést szeretnél, akkor látogass el erre az oldalra, informálódj, egyeztess időpontot egy konzultációra!