Minden héten látunk egy természeti katasztrófát a hírekben

A tavalyi évben rengeteg erdőtűről szóló hírt láthattunk a TV-ben, többek között az Arizonában történt természeti katasztrófát. A környezetszennyezés folyamatos növekedése bizony ezzel jár, hogy pusztul a körülöttünk elterülő zöld környezet, kihalásra ítéltetnek állatfajok és egyre több a mikroműanyag az ivóvizekben. Apró változtatásokkal is sokat változtathatunk, például a vegán étkezéssel csökkenthetjük a húsipar miatti környezetszennyezést. A hulladékunk csökkentésével is sokat segíthetünk, vegyünk minél több terméket kimérősen, és válogassuk meg, hogy mit veszünk meg. Egy átgondoltabb fogyasztói viselkedéssel ösztönözhetünk másokat is ugyanerre. Az otthonunk zölddé válásáért is sokat tehetünk, például komposztálhatunk, használhatunk energiatakarékos izzókat, és nagyobb odafigyelést fordíthatunk a vízhasználatunkra. Ha pedig valami nagyobb lépést is tennénk ezek mellett, akkor a napelem remek ötlet. A napelemes rendszerek kiépítése pedig nem olyan körülményes, mint elsőre gondolnánk.

Napelemes rendszerek vs. hagyományos energiaellátás

A napelem sokkal jobb döntés a természet szempontjából, mivel megújuló enrgiaforrás. A Nap energiája felelős a Földön kialakult élet fenntartásáért, a növények nélküle képtelenek lennének fotoszintetizálni, ami nélkül nem lenne oxigén. A napelemek szintén a napsütés energiáit használják, így praktikus napos területen alkalmazni, széles tetőfelületeken, amelyeknek megfelelő a dőlésszöge. A napelem energiái, mivel képesek megújulni, nem lesz szükségünk más energiahordozókra ahhoz, hogy áramot nyerjünk. Egy egész család energia szükségleteit képes ellátni egy ilyen napelem rendszer, beleértve a mosógépet, a mikrót és így tovább. A napelemes rendszer kiépítése után a költségei meg fognak térülni. Egyszerű az ok, hogy miért. Jelenleg minden kilowattot kifizetsz, amit elhasználsz az otthonodban. Ha magadnak termeled az áramot, akkor viszont nem fizetsz senkinek az energiáért. Mivel annyit termelsz, amennyire szükséged van egy évben, így gyakorlatilag 0 Ft-ot költesz a villanyszámlára. Természetesen egy nagyobb beruházás van az elején, de ez onnantól kezdve, hogy működésbe lép el kezdi visszahozni az árát. A napsütéses napok pedig kiegyenlítődnek az évben, így a tizedik évre megtérült a befektetésed és onnantól már extra pénzt spórolsz meg magadnak.

A napelemes rendszer kiépítése egy profi csapattal gyerekjáték lesz

A napelemes rendszer kiépítése előzetes felmérést igényel, amelyet a napelemrendszer.info profi csapata vállal. Ellenőrzik a házunk árnyékoltságát, a tető dőlésszögét, amelynél legelőnyösebb a 35-40 fokos dőlés. A legjobb az, hogyha a dél- keleti vagy dél-nyugati elhelyezkedésű az épület.Egy program segítségével modellezik is a számunkra a lehető legjobb megoldást, és személyes konzultációsorán eldönthetjük, hogy pontosan mit szeretnénk.  A saválló acélszerkezetekkel pedig biztonságosan felhelyezik a napelem modulokat. A telepítés nagyjából két hónap alatt készen van, ha pedig esetleg hiányzik is egy elem, akkor azt két héten belül pótolják. Így nagyon hamar juthatunk hozzá az új életünk energiaforrásához. Ha olyan megoldást választunk, ahol több inverter van, akkor később még bővíthetjük is a napelemes berendezésünket. A napelemes rendszer kiépítése a jövő nemzedékének zöldebb életéért történik, és értünk, hogy egy kevésbé pazarló életet éljünk. Ez egy hosszútávú befektetés, amely 8-10 éven belül számunkra megtérül, míg a környezetnek folyamatosan jót teszünk ezzel.