Jó hír, itt mindenki könnyen találhat munkát magának

A hírek elképesztően fontosak ahhoz, hogy tájékoztatva legyünk a világunk történéseiről. A híreket pedig a mai világban pedig egyszerűbb elérni, mint korábban valaha. Ez azonban nem azt jelenti, hogy az emberek sokkal jobban átlátjak azt, hogy milyen események zajlanak körülöttük. Pont azért, mert ilyen sok hír van, nagyon könnyű beleesni különböző csapdákba, amiket azért állítanak nekünk, hogy cégek profitáljanak belőle.

A legrosszabb dolog, hogy minden egyes újság valamilyen szinten a szenzációra épít, mivel ez az, ami bevonzza az olvasókat. Ez a probléma azonban szerintem egyidős magával az újságírással. Ami viszont újdonság, hogy sokszor beragadunk a saját információs buborékunkba. Ez pedig ahhoz vezet, hogy nem hallgatjuk meg mások érveit és rövidesen csőlátásunk lesz. Szerencsére azonban a mai világban már rengeteg lehetőségünk van arra, hogy kitörjünk ebből, de az első lépést mindig nehéz megtenni.

Nincs ez másképp akkor sem, ha munkáról van szó. Az iskola mellett szükségem lett volna egy kis plusz pénzre, de nem tudtam, hogy hol tudnám megvalósítani ezt a célomat. Az interneten elkezdtem keresgélni hostess diákmunka kapcsán és nemsokára már a Topiwork oldalát böngésztem. Ezen keresztül pedig megérthettem, hogy mennyivel könnyebben lehet találni diákmunkát, ha egy ilyen szövetkezetet használunk, mint a Topiwork.

Az álláskeresés világa elég kaotikus. Ezt szerintem nem kell senkinek sem bemutatnom. A Topiwork éppen ezért volt egy olyan üde színfolt ebben a labirintusban. Az oldal úgy van kialakítva, hogy mindent könnyen meg lehet találni. Nem kell reklámok miatt aggódnunk, vagy egyéb zavaró tényezők miatt. Rögtön a munkahely keresővel fogad majd minket, ahol megtalálhatjuk álmaink állásajánlatát.

Engem kifejezetten a hostess diákmunka érdekelt, úgyhogy nekem nagyon egyszerű dolgom volt. Nem kellett mást tennem, csak beírnom a munka megnevezése sorba azt, hogy hostess diákmunka és rögtön meg is kaptam az összes olyan találatot, ami megfelelt ennek a kritériumnak. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy nem mindenkinek ilyen konkrétak a tevei.

Nektek sem kell majd kétségbeesnetek, mivel a Topiwork oldalán, kategória alapján is böngészhetünk a különböző állásajánlatok között. Ha megvan az, hogy alapból mi érdekel minket, akkor elég csak rákattintanunk mondjuk egy olyan kiírásra, hogy „gazdasági” és át is nézhetjük azokat a munkákat, amik ebbe a kategóriába tartoznak.

A hostess diákmunka kapcsán rengeteg lehetőségem volt, viszont könnyű volt összehasonlítani őket. Ez annak köszönhető, hogy a Topiwork itt is megtartja az átláthatóságot és a legfőbb infók azonnal fel lesznek tüntetve az adott munkáról. Nem kell tehát az interjú végéig várni arra, hogy megtudjuk, hogy mondjuk mennyiért fogunk dolgozni. Pedig sokszor ez volt a tapasztalatom.

A hostess diákmunka kapcsán nem árulnak zsákbamacskát és pontosan elmagyarázzák azt, hogy mit is kell csinálnunk egy ilyen munkakörben. Ez nagyon megnyugtató volt számomra, hiszen sokféle dolgot lehet hallani az ilyen fajta munkákról. Így azonban teljes nyugalommal mentem rá a jelentkezés gombra.

Természetesen fel is kell regisztrálnunk az oldalra, ez azonban nem fog túl sok időt igénybevenni. Főleg azért, mert az oldal érthetően végigvezet minket a folyamaton. Teljesen ledöbbentem, mikor pár napon belül fel is kerestek. Nemsokára pedig a hostess diákmunka az enyém lett és teljesen megváltozott az életem. Nem kell az anyagiak miatt aggódnom többé és egy olyan munkát csinálhatok, amit szeretek.