Hírolvasás közben bukkantam rá az rdealer.hu hirdetésére

Szerintem fontos, hogy az ember gyakran olvasson híreket. Hiszen így mindig tudni fogja, hogy épp mi történik a nagyvilágban, tájékozott lesz. Már pedig szerintem egy intelligens embernek igen is tisztában kell lennie a legújabb eseményekkel. Én is mindig törekszem erre. Szerintem ez a dolog a szüleimtől jött. Emlékszem, gyerekkoromban minden nap úgy kezdődött a reggel, hogy lefőztek maguknak egy csésze kávét, behozták az aznapi újságot, amit korán kézbesített ki a postás, majd leültek a kávéjukkal az étkezőasztalhoz. Ezután következett az újságban olvasottaknak a megbeszélése, amit én akkoriban roppant unalmasnak tartottam. Pedig épp ellenkezőleg, ezekben az években pont, hogy nagy dolgok történtek a világban. Persze egy gyerek ezt még nem fogja fel. Most ugyanezt csinálom én is, csak nem a reggeli napilapot várom, és ülök le az asztalhoz, hanem előveszem az okostelefonom, megnyitom a híreket, majd egy kávét elszürcsölve megnézem, mi történt előző este meg aznap reggel. Ez már egyfajta szeánsz nekem, amit nem szeretek, ha kimarad. Szerencsére ez ritkán is szokott megtörténni. Amellett, hogy a hírek olvasásával tájékozottabbá válunk, az újságcikkekhez tartozó hirdetéseknél akár hasznos dologra is lehet bukkanni. Én is így jártam, mikor a kedvenc híroldalamon rátaláltam az rdealer.hu hirdetésére. Nagyon meglepett, mert korábban még nem találkoztam ennek a cégnek a hirdetésével. Nagyjából addig kiismertem, hogy mely vállalatok szokták magukat hirdetni az adott internetes újság felületén.

Ráadásul a hirdetésre nem csak úgy rápillantottam, hanem egyenesen megragadta a tekintetem. Ugyanis a képen egy nagyon szép rozsdamentes acél munkaasztal volt, ami amellett, hogy hasznosnak tűnt, szemet gyönyörködtető látványt is nyújtott. Bár én nem közvetlen számítottam vendéglátósnak, közvetetten azonban mégis érintett voltam a dologban, hiszen dolgoztak akkoriban családtagjaim a vendéglátás területén ráadásul saját étteremben. Gondoltam, ha más nem, nekik hasznos lesz, ha utána nézek egy kicsit az rdealer.hu – nak. Amikor rákattintottam a hirdetés képére, egyből át is irányított a rendszer a cég honlapjára, és a szemem elé tárultak a nagyon szép munkaasztalok. Volt jó néhány, így aztán nem lehet könnyű választania annak, aki célirányosan vásárlás céljából látogat el az oldalra. Egy viszonylag nagy munkaasztal volt az, amelyik megtetszett annyira, hogy elolvassam a részletesebb tudnivalókat róla. Rögtön a szememet kiszúrta az az információ, hogy a munkapultnál a fedlap és az alsó polc pozdorja merevítéssel van ellátva a zajcsökkentés céljából. Szerintem minden vendéglátós örül egy ilyen plusz funkciónak, mert akár kívülállóként is szemlélve lehet tudni, hogy mindig mekkora a zaj az éttermek konyháiban. Belegondolva, nem lehet kellemes egy ilyen helyen dolgozni egész nap. Én biztosan borzasztó fejfájással jönnék haza minden nap.

Az általam kinézett termék új volt, és volt rá egy év garancia. Nem értettem pontosan, hogy az állapothoz miért van odaírva, hogy új, de szerencsére erre a kérdésemre hamar választ is kaptam. Ugyanis az rdealer.hu oldalán nem csak új konyhai nagygépeket, illetve cukrászati és italkészítő gépeket lehet venni, hanem használtakat is. Korábban még nem nagyon találkoztam ilyen jelenséggel, így megmondom őszintén, nagyon meg voltam lepve. Mondom mindezt pozitív értelemben. Hiszen az, hogy nem csak új gépeket árul az rdealer.hu, hanem használtakat is, számomra azt jelenti, hogy figyelnek az ügyfeleikre, és az ő mindenfajta igényükre is. Hiszen sokan vannak úgy új vállalkozók, hogy az üzletnyitás nagyon megterheli a büdzséjüket, így nincs végtelen mennyiségű pénzük gépekre. Én már csak azért sem vennék rögtön nyitáskor például új fagyigépet, mert nem tudhatom előre, hogy mennyire fog menni az üzlet, hogy egyáltalán menni fog – e, vagy úgy fogok járni, mint a magyar vállalkozások nagy része. Ugyanis sok esetben ezek az induló vállalkozások 2 éven belül csődbe mennek. Ha nem rögtön ruházok be egy új gépre, az anyagi kár is kisebb. Nyilván ha meg bejön az üzlet, akkor a nyereséget be lehet forgatni újabb, modernebb dolgokba.

Az árral kapcsolatban semmi nem volt kiírva az oldalon, amin bevallom, egy kicsit meglepődtem, de aztán amikor elolvastam, hogy mit írnak a termék tulajdonságairól, megértettem ennek az okát. Ugyanis az rdealer.hu olasz gépeket forgalmaz, amelyeket értelemszerűen onnan szerez be. Állandó árat nem fognak tudni mondani, mert az euró árfolyama is folyamatosan változik, és a termékek árai ennek függvényében mennek felfele vagy lefele. Így már persze teljesen érthető, senkitől sem várható el, hogy veszteséget termeljen csak azért, hogy fix árat tudjanak megadni. A vásárlás gomb mellett volt egy másik, amit én nagyon hasznosnak tartottam, ez pedig a „mentés későbbre” gomb volt. Én kifejezetten szeretem azokat az oldalakat, ahol van ilyen funkció. Hiszen ha keresünk valamit, bizony az esetek nagy többségében több minden szokott megtetszeni, és ezek közül szoktuk kiválasztani, hogy melyik legyen az, amelyet végül meg is veszünk. Sokszor ilyenkor az ember el is felejti, hogy melyek voltak azok, amik jobban tetszettek a többinél, és úgy nem tudunk olyan hatékonysággal válogatni. A mentés későbbre gomb segítségével ez az akadály kiküszöbölhető, hiszen amikor erre rányomunk egy termék alatt, azok később egy helyen össze lesznek gyűjtve számunkra. Így aztán a választás is sokkal könnyebb lesz.

Mindezek után, hogy elég sok mindent megtudtam, elolvastam a munkaasztalokról, következett az, hogy egy kicsit informálódjak a forgalmazó cégről is, hiszen ez sem utolsó szempont. A céginformáció menüpontban olvasható, hogy a cég már több, mint 20 éves szakmai tapasztalattal bír, így sok mindent tapasztaltak már a vendéglátás és a gépek forgalmazása terén. Ebben nem is kételkedtem. Az évek során eljutottak a kereskedelmi és vendéglátóipari egység gépeitől a magas minőségű olasz gépekig. Ebben bizony nem lehetett kevés munka. A nagykonyhai gépeket és az egyéb termékeket meg lehet tekinteni a cég két telephelyén, illetve a cukrászati, jégkása készítő, és fagylaltgépek megtekintésére egy külön bemutatóterem áll az érdeklődők rendelkezésére. Mivel nekem ezek az információk több, mint elegek voltak, úgy gondoltam, hogy ha már a munkapult adatainál említve volt a garancia, elolvasom, hogy mit írnak pontosabban róla a weboldalon. Azt találtam, hogy az új gépek vásárlása esetén a cég 1 év garanciát biztosít, míg a használt gépeknél ez 3 hónap. A garanciát az rdealer.hu telephelyén lehet érvényesíteni. Nos, az biztos, hogy elmondható a cégről, hogy a honlapjuk nagyon részletes és informatív. Minden olyan dolgot tartalmaz, amelyet tudni szeretne egy vásárló, ha valamilyen gépet szeretne venni például az éttermébe vagy cukrászdájába. Én, ha vendéglátóznék, ezek után biztosan az rdealer.hu – t választanám. Abban is biztos voltam, hogy ajánlani fogom a vendéglátóiparban dolgozó rokonaimnak őket, hátha nem ismerik még a céget, mert nagyon profiknak tűnnek.