Hírolvasás helyett inkább vásárlás

Mostanában egyáltalán nem szeretem nézni a híreket. Sokszor annyira lehangoló és negatív. Ezzel nem csak én vagyok így, hanem egy csomó ismerősöm is, akik szintén leszoktak a hírek fogyasztásáról. Ők ugyanezen a véleményen vannak, mint én.

Persze ez attól is függ, hogy milyen forrásból szerezzük a híreket. Ma már rengeteg olyan oldal van, ami politikailag erősen befolyásolt, így vagy a bal, vagy a jobb oldal által preferált híreket lehet rajtuk olvasni. És persze vannak a szenzációhajhász oldalak, akik direkt arra mennek rá, hogy minél több olvasójuk legyen és kifejezetten olyan híreket közölnek, amiknek nem sok értelme vagy mondanivalója van, de lényege, hogy minél többen elolvassák.

Én ezért inkább mással töltöm az időmet az interneten és inkább szörfözgetek, olvasgatok, vásárolgatok. Nemrég találtam rá a CipőMarket oldalára, ahonnan azóta rendelem a cipőimet.

A CipőMarket egy olyan online webshop, ahol szinte bármit találunk a lábunkra akár télre, akár nyárra, legyen az sima cipő, szandál, bakancs, papucs vagy szinte tényleg bármi, ami kellhet.

Az tetszik benne legjobban, hogy vissza lehet küldeni a terméket. Itt elsősorban arra gondolok, ha például hibásan érkezik a termék vagy nem jó a méret, vagy egyszerűen nem tetszik, amit rendeltünk. Abban az esetben, ha hibásan érkezik a cipő, akkor a cég fizeti a visszaszállítás díját, ha pedig mi szeretnénk kicserélni valamiért, akkor egy egyszeri 1490 Ft-os összeget kell fizetni azért, hogy visszavigye a futár a feladóhoz.

Minden esetben a megrendelt árut a GLS futárszolgálat juattatja el a vevőhöz. A kiszállítást csak hétköznapokon végzik, reggel 8 és délután 5 óra között. Ez azért lényeges, mert olyan címet érdemes megadni a megrendelés során, amelyen mindig tartózkodik valaki. Ha időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, akkor azt érdemes megadni, ha pedig az otthonunkban, akkor az otthoni címet írjuk be. Csak egy címet lehet megadni, mert a futár csak egy címre tudja szállítani a terméket az adott menetrend során.

Egyébként a kiszállításnak egy egyszeri 1000 Ft-os költsége van. Viszont, ha valaki 60.000 Ft értékben rendel erről a webshopról, akkor nem kell fizetni a kiszállításért egy fillért sem, ugyanis ebben az esetben teljesen ingyenes. A megrendelt terméket a futár általában 1-2 napon belül kiszállítja. Ez egy darab termék esetén érvényes. Ha ugyanis több terméket is rendelünk, akkor attól függően, hogy van-e raktáron vagy esetleg rendelni kell, akár 1-4 nap is lehet a házhozszállítás ideje.

Számomra nagyon megtetszett ez a vásárlási forma, hiszen csupán pár kattintással, az otthon melegéból tudunk rendelni gyakorlatilag bármit az oldalról és már pár napon belül viselhetjük is a lábunkon.