Hírek a nagyvilágból, ajándék az olvasónak, ajándék az írónak

Minden napomat azzal kezdem, hogy híreket olvasok a reggeli kávém mellett. Általában a lokális, helyi, országos hírekkel szoktam kezdeni, aztán a világszerte történő események közt kutakodok. Azért, hogy minél részletesebb, pontosabb és megbízhatóbb hírekhez jussak, sosem csak egy szemszögből vagy egy csatornáról olvasok. Ezek után szoktam csemegézni, ha még marad rá időm, általában a kultúra rovatokban vagy a zenei cikkek, irodalmi interjúk között. Persze, ha kifejezetten kultúrára vagy irodalomra éhezek, akkor alapból olyan újságot, kiadványokat keresek meg.

Szeretem, ha egy újságíró precíz és igényes de megvan a saját hangja, ha mondjuk már az első bekezdésből vagy a címből, a leadből rájövök, hogy na ez bizony ő lesz. Legutóbb egy barátommal együtt reggeliztünk és közben a híreket olvasgattuk, egymásnak felolvasva az érdekesebb részeket. Mindketten szeretünk tájékozottak maradni, ráadásul neki ez is a szakmája, rovatszerkesztő egy nagyobb lapnál, és a hivatása a mindene. Imádja az újságírást, a híradózást, a tudósítások és kiadók nyüzsgését. Mivel éppen pár napja mondta el a jóhírt, hogy előléptették, gondoltam meglepem valamilyen aprósággal, hogy így gratuláljak neki.

Mit adhatunk egy újságírónak ajándékba?

Eszembe jutott, hogy említette is nemrég, hogy szeretne egy feliratos pólót, amin valami vicces szöveg van, mondjuk keep calm I am a journalist vagy hasonlót, hogy villoghasson vele a szerkesztőségben. Mivel elég jófej főnöke és csapata van, így rendszerint poénkodnak a munkahelyen, ugratják egymást. Az egyedi pólók terén eddig nem voltam tájékozott, de aztán megtaláltam ezt a férfi pólók és egyebek forgalmazásával foglalkozó weboldalt. Végül írtam is a lolmarkt megadott e-mail címére, hogy milyen mintát szeretnék és feliratot, milyen színű és méretű férfi pólóra.

A grafikusuk csodaszépen elkészítette, remek pamut anyagú, laza fazonú pólót kaptam kézhez 2 munkanappal később. Mivel nagy kávézók vagyunk mindketten, így gondoltam ideje, hogy egy saját bögréje is legyen nálunk, ezért azt is rendeltem a https://lolmarkt.hu oldalról. Sok fajta bögre volt a honlapon, én végül egy olyat választottam, amin egy kutyus volt szivecske alakú popsival és egy szeretlek felirattal, ez az üzenet még az ő szőrös szívéig is el fog jutni.

Karácsonyi divat mindenkinek

A pólók közt magamnak is találtam egyet, amin megakadt a szemem. Egy olyan mintájú póló volt, amin egy karácsonyi tacskó van, gondoltam már felkészülök az ünnepekre, és megpróbálok felnőni a karácsonyi divathoz. A pamut anyagnak én külön örültem, mert a bőröm nem szereti a túl elasztikus anyagok tapitását, ráadásul a szűk fazon miatt még jól is áll, nem egy zsák póló. Szerencsére az sincs vele, mint sok egyedi pólóval, hogy csak hűvös patak forrásában hajnali 4 órakor lehet mosni keddenként, különben szétfoszlik…nem, nem, semmi extra igény, csak be kell dobni kifordítva mosógépbe és 30-40 fokon már lehet is kimosni.

A pólót a következő közös kávézásunknál oda is adtam neki, és persze imádta, körbe mutogatta magát benne az egész irodában, a bögre pedig azóta is az ő külön bögréje nálunk, amihez senki más ne merészeljen nyúlni, mert hajjajj…