Hasznos hírek autósoknak

Kedves autóval rendelkező olvasók! A mai cikk témája számotokra biztosan ismerős lesz, de bízom benne, hogy fogok tudni újat mutatni. Viszont azok, akik még nem rendelkeznek autóval, azoknak is érdemes végigolvasni ezt a kis cikket, mert sok hasznos dolgot lehet megtudni belőle. A hírek, amivel készültem nektek az nem más, mint a gumidiszkont és szolgáltatásaik, plusz kiegészítésként kis alap információk az autógumikkal kapcsolatban. Tehát ezekkel a hírekkel érkeztem ma hozzátok, mindenkinek kellemes olvasást és informálódást kívánok!

Lehet, hogy több olvasó számára ez nem nagy hír, de higgyétek el, hogy lesznek érdekes részek és ha másért nem is, akkor a gumidiszkont.hu oldal miatt olvassátok végig, ha még nem hallottatok róla. Ez a cég, a gumidiszkont egy óriási nyári és téli gumi webáruház, sőt több mint webáruház, mert rengeteg fontos információt lehet találni itt. A gumidiszkont egy 100%-ban magyar cég, akik gumik értékesítésével és szerelésével foglalkoznak. Már sok éve, pontosan 19 éve vannak a piacon, így kiemelkedő szakértelemmel és nagy tapasztalattal rendelkeznek. Fontos megemlíteni, hogy áfás számlát állítanak ki a náluk megvásárolt abroncsokról. Plusz, pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak, ha az ügyfél nem elégedett a termékkel. Ezek nagyban növelik a vevők bizalmát, és a cég hitelességét is.

gumidiszkont

Először is, bizonyára tudja mindenki, hogy mi a szerepe a téli és a nyári gumiknak, miért kell időnként lecserélni őket, és hogy milyen fontos is az autónak az abroncsa. A gumidiszkontnál, több mint 30 ezer féle abroncs közül választhat az ember, ami valljuk be elképesztően sok. Az abroncsokat ugyanis több fontos szempont alapján különböztetjük meg egymástól. Ilyen a gumi szélessége milliméterben, a gumi oldalfalának vastagsága a gumi szélességének arányában, az abroncs szerkezeti felépítése, a kerékpánt átmérője, a gumi terhelhetősége és a gumi sebességindexe. Fontos továbbá megkülönböztetni a gumikat a váltóméret alapján és a mintázatmélység, a fékút alapján is.

Felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tájékozódunk egy ilyen óriási weboldalon, hogyan találjuk meg a keresett gumit? Nos, erre is egyszerű a válasz, mert a webshopban egy remek szűrő funkció létezik, ahol minden fontos szempontot bejelölhetünk és konkrétan arra az abroncsra kereshetünk rá, ami a mi keresési feltételeinknek megfelel.

Arról döntést hoznunk, hogy a több mint 30 ezer különféle abroncs közül melyiket válasszuk, hála az égnek nem kell. Ugyanis az, hogy milyen autónk van az lényegében már meg is határozta, hogy milyen abroncsot kell vennünk. Minden autó gyártásakor szigorúan meghatározzák, hogy az előbb felsorolt sok szempont – terhelhetőség, ármérő, sebességindex, falvastagság, stb. – szerint, miknek kell megfelelnie a guminak. Ha ezen változtatni szeretnénk, azt szigorúan csak szakember segítségéve tegyük, mert egy apró változtatás is lehet nagy hatással a járműre, természetesen nem kizárólag pozitív hatással!

Sok fontos információ létezik, amit az embernek érdemes ismernie, és a KRESZ oktatás során nem feltétlen kerülnek szóba. Például, hogy mennyire szabad terhelni az abroncsot, hogyan kell le és felszerelni, mit jelent a szemrevételezés és a kerekek kiegyensúlyozása, hogyan zajlik az abroncsok javítása, vagy például, hogyan ellenőrizzük a levegőnyomást, hogyan húzzuk meg a kerékcsavarokat, vagy egy egészen egyszerű példa, hogy hogyan kell tárolni az abroncsokat. Nos, az a legjobb hírem, hogy ezekre a nagyon fontos kérdésekre, tudnivalókra mind válaszkapunk a gumidiszkont.hu oldalon.

Továbbá olvashatunk olyan hasznos cikkeket, ahol sok érdekességet megtudhatsz a gumiabroncs árakról, illetve kevésbé ismert infókat az autófelnikről és sok hasonló témában olvashatsz, természetesen nem csak akkor, ha autóimádó vagy!

Kedves olvasók, mindenkinek ajánlom a gumidiszkont.hu oldalt, mert amit én most leírtam, az csak egy kis töredéke volt a sok hasznos információnak, és ott sokkal részletesebben, pontosabban tudtok utánanézni egyes dolgoknak. Mindenkinek kellemes napot, és szép nyarat kívánok!