Ez a fotóautomata a legjobb hír, amit a héten hallottam

Azt mondják, hogy az információ korában élünk. Valóban, emlékszem, hogy gyerekként milyen nehéz volt hírekhez jutni. Vegyünk példának csak egy nagyon egyszerű dolgot, ami a mai világban már teljesen természetes. Mikor a számítógépen játszottam egy játékkal és elakadtam benne, nem tudtam egyszerűen megnézni az interneten. Pár lehetőségem volt csak. Az egyik, hogy megveszem a játék hivatalos kézikönyvét, amire sok esélyt nem láttam a szüleim részéről. A másik pedig, hogy megkérdezünk barátokat.

Ez pedig mindig azt eredményezte, hogy minden játékban legendás dolgok történtek, amikről azt mondták a gyerekek, hogy ők látták. Vicces egyébként, hogy a mai világban pedig pont azért történik ez, mert annyi hírt tudunk egyszerre elérni. Egymásnak ellentmond minden és sokszor a végén ugyanaz történik, mint régen. Az emberek kitalálják a saját történetüket.

Én azonban kitalálni se tudtam volna ezt a helyet, annyira csodálatos volt a Selfiegép nevű oldal. Sokszor gondolkoztam már azon, hogy ha nagyobb bulit szerveznék, akkor mivel tenném egyedivé. A Selfiegép oldaláról igénybe vehető fotóautómata azonban lehetőséget adott arra, hogy emlékezetes legyen az osztálytalálkozónk. Bizony, ez az esemény volt annyira fontos nekem, hogy elvállaljam a szervezését. Egy barátom pedig azt mondta, hogy ha ilyen ambícióim vannak, akkor nézzek fel mindenképpen a Selfiegép oldalára.

fotóautómata

Kevés oldal van, amire könnyedén tudnám használni azt a szót, hogy modern. A Selfiegép azonban egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik. Elsősorban azért, mert a megjelenésben tudják, hogy mik a mai szempontok. Túl sok oldal esik abba a hibába, hogy meg akar felelni a korábbi internetes standardoknak. A Selfiegép azonban, amint belépünk, magával ragad és egy színes, izgalmas utazásra hív minket. Nem pont ez az, amit elvárnánk az eseményünktől is? A színkavalkád azonban egyáltalán nem fog minket a tájékozódásban akadályozni, ez pedig egy hatalmas szempont. Az interneten senki sem azért használja az oldalakat, hogy órákat töltsön rajtuk. Gyorsan informálódni akarunk, aztán igénybe is vesszük a szolgáltatást.

A Selfiegép fotóautómata ismertetője pedig pont ezt biztosította nekünk. A szöveg nem volt bonyolult, mégis, olyan jól volt tagolva, hogy sosem veszítettem el a fonalat. Amit pedig megtudtam róla, az szinte azonnal meggyőzött azzal kapcsolatban, hogy a bulinknak erre lesz szüksége. De miért is olyan különleges ez a fotóautómata?

Elsősorban azért, mert a kedvenc dolgomat csinálja. Készít egy fotót és azonnal ki is nyomtatja. Gyerekként volt egy polaroid gépem és mindig le voltam döbbenve, amikor azonnal megkaptam a kis képemet. Ez a technológia pedig szerintem még máig egy csomó ember szívében kedves emlékeket ébreszt. A fotóautómata azonban ennél jóval több funkcióval is rendelkezik. A képeket teljesen testre is szabhatjuk. Engedjük szabadon a fantáziánkat! Jöhetnek a vicces effektek, torzítások és minták. A képeink valóban egyediek lesznek és még sokáig kinn fognak lógni a falainkon.

Kicsit azért aggódtam, hogy miként fogom én beállítani ezt a gépet. Ez az aggodalmam azonban teljesen felesleges volt, mivel a géppel együtt egy szakember is érkezik, aki az este egész folyama alatt ott lesz a gép mellett és figyel rá. Ha a vendégeknek kérdése vagy kérése van, azt is teljesíti. Ez pedig teljesen megnyugtatott engem. Fel is vettem velük a kapcsolatot, elmondtam, hogy hány órára szeretném kibérelni és már mindennel kész is voltunk. Nagyon elégedett voltam a szolgáltatással.