A régiségek között is akadhatunk érdekes dolgokra

Szabadidőmben gyakran bújom az internetet és figyelemmel kísérem a híreket, mert egészen egyszerűen szeretek jól informált lenni és követni a világ dolgait. Ez így van már régóta. Emlékszem rá, hogy gyerekkoromban mindig a fél 8-as híradó előtt ott ültem a szüleimmel. Valószínűleg akkor ragadhatott rám ez az egész, mert nekik szent és sérthetetlen volt a híradó.

Nemrég történt egy érdekes dolog velem, ugyanis az egyik hírportál apróhirdetései között arra lettem figyelmes, hogy valaki karbidlámpát keres. Utoljára gyerekkoromban láttam ilyen lámpát, de mivel felkeltette az érdeklődésemet, így gondoltam, egy kicsit utánaolvasok. Megtudtam, hogy a karbidlámpa acetilén gázzal működik. Na jó, de manapság hol lehet beszerezni ilyen típusú gázt, ha mondjuk szeretnék egy karbidlámpát?

Kicsit kutakodva az interneten rátaláltam a gazpalakcfutar.com oldalra. Ez a vállalkozás különöbző típusú gázpalackok töltésével, cseréjével és házhozszállításával foglalkozik és többek között megtalálható a kínálatban az acetilén palack is.

A vállalkozás székhelye, vagyis telephelye konkrétan Vácon található, de kiszállítanak egészen Budapest 20 km-es vonzáskörzetébe. Vagyis nem kell nekünk egészen odáig elmennünk, hanem nyugodtan megrendelhetjük, és kihozzák a megadott címre, amennyiben ez a kiszállítási körzetben található.

Rendkívül széles a kínálat. Ha felmegyünk a honlapra, akkor a termékek fül alatt megtaláljuk az összes típusú palackot, amit forgalmaznak. Konkrétan az acetilén gázpalackok töltete 5 és 50 liter között mozog, nyilván ez attól függ, hogy kinek mekkora mennyiségre van szüksége. A palackok súlya 0,8 és 10 kg közötti, ami egyáltalán nem számít nehéznek, mivel ez a típusú gáz könnyűnek számít. A legkisebb kiszerelés 13.500 Ft-ba kerül, míg a legdrágább 35.000 Ft-ba, viszont ezek az árak már tartalmaznak mindent, vagyis a töltést, a cserét és a házhozszállítást is.

Ha meg akarunk rendelni egy terméket az oldalon, akkor az eléggé praktikus módon történik. A honlapon találunk egy “visszahívást kérek” fület. Ezt azért találták ki ebben a formában, mert nem mindig tudják azonnal felvenni a telefont, ezért amikor megkapnak egy ilyen visszakérő igényt, akkor amint tudnak, visszahívnak minket. A visszahíváshoz meg kell adnunk a nevünket, a telefonszámunkat, amin elérnek, valamint az email címünket. Ezen kívül még egy rövid üzenetet is hagyhatunk, amibe leírhatjuk, hogy mivel kapcsolatban kérjük a visszahívást. Csupán ennyi, ilyen gyors és egyszerű az egész.

Ezt elvolvasva úgy voltam vele, hogy meggondolom ennek a karbidlámpának a megvásárlását, hiszen nem lenne prbléma a használatával, mert az említett oldalon simán be tudom szerezni hozzá az acetilén palackot.